Solliciteren is niet alleen spannend op het moment zelf. Als je eenmaal mag beginnen, zet je je eerste stappen op een onbekende werkvloer en leer je een hoop nieuwe mensen kennen. Ben je benieuwd hoe het is om bij Borealis te werken? We vroegen het aan Yannick (30), die nu al zes jaar deel uitmaakt van ons team.

Vervangend Teamleader E&I

Als je bij Borealis de dagelijkse productiemeeting bijwoont, dan zit je misschien wel samen rond de tafel met Yannick. Als vervangend Teamleader E&I draait hij elke dag mee als technieker, maar valt hij ook weleens in voor teamleaders die ziek of met vakantie zijn. “Dan sta ik mee in voor de taakverdeling en volg ik op of iedereen alles op tijd afgewerkt krijgt. Op dat moment ben ik de link tussen de uitvoerende experts en het management”, legt Yannick uit.

Borealis Yannick Hoofd Bol

Recht voor de raap

Het is niet altijd even gemakkelijk om mensen van de ene dag op de andere aan te sturen, vindt Yannick. Het ene moment is hij een van de collega’s en het volgende moet hij de prioriteiten van het team gaan bepalen. Daarom probeert hij vooral zichzelf te blijven: “Ik ijver ervoor om altijd direct te zijn. De collega’s hier waarderen dat wel. Ze weten wat ze aan mij hebben en wat ze van mij mogen verwachten. En natuurlijk stel ik op mijn beurt hun feedback op prijs en neem ik hun kritiek ter harte. Dat hoort er nu eenmaal bij.”

Open cultuur

Dat Yannick ondanks zijn soms moeilijke positie een goede relatie heeft met zijn collega’s, is volgens hem geen toeval. “Zo’n sfeer als hier, die kom je niet gauw tegen”, zo gaat hij verder. “Iedereen is expert in zijn functie, maar er is altijd wel een helpende hand als je die nodig hebt. We vullen elkaar aan. Het klikt.” Ook over de open bedrijfscultuur bij Borealis is Yannick zeer te spreken. “Ik heb het gevoel dat ze hier echt luisteren naar hun mensen. Als je een goed idee hebt, dan kun je dat gerust bespreken en is er oprechte bereidheid om daar iets mee te doen. Er wordt hier niemand in een hokje gestoken.”

“The sky is the limit”

Hoewel Yannick zijn job graag doet, wil hij toch niet vastroesten in zijn functie: “The sky is the limit, zeg ik altijd, en dit jaar heb ik in zelfstudie mijn masterdiploma industrieel ingenieur behaald.” Toen Borealis de vacatures voor Dehy 2 bekendmaakte, heeft Yannick dan ook meteen, en met succes, gesolliciteerd om vaste Teamlead E&I te worden. “Binnenkort ben ik dus geen technieker meer, maar neem ik een meer ondersteunende rol op als permanente Teamleader E&I”, vertelt hij. Mensen evalueren, behoort vanaf dan ook mee tot Yannicks takenpakket. Of hij daarnaar uitkijkt? “Absoluut. Ik hou van verantwoordelijkheid en zo’n mooie kans kon ik niet laten liggen.”

Lees ook: Borealis werft aan in Kallo! Surf jij mee op wave 2?

Getriggerd door dit verhaal?
Ga zelf aan de slag bij Borealis!

Voor meer informatie over onze vacatures kan je terecht bij Charlotte Leyseele, Talent Acquisition Specialist Kallo (charlotte.leyseele@pontoonsolutions.com).

Soliciteer nu