“Ga je in de chemie werken? Is dat niet gevaarlijk?” Wie bij Borealis solliciteert of komt werken, kan deze bezorgde reactie van vrienden of familie krijgen. De chemie heeft nochtans een heel goede reputatie wat betreft veiligheid. Hoewel de sector zeker niet zonder gevaren is, worden er wel altijd passende maatregelen getroffen om de veiligheid van iedereen te garanderen. Misschien zit jij ook met een aantal vragen? Laat ons je alvast geruststellen: ieders welzijn is voor ons een topprioriteit.

Lees hier meer over onze veiligheidscultuur en ontdek samen met blogster Zanne wat voor maatregelen we zoal treffen om jouw veiligheid te allen tijde te garanderen.

Strikte veiligheidsprocedures

Voor medewerkers, maar ook voor bezoekers, gelden er bij Borealis strikte veiligheidsprocedures. Zanne kwam een kijkje nemen bij een van onze sites en was er helemaal van onder de indruk! Bekijk snel het filmpje of lees hieronder meteen meer over haar ervaring.

 

Eerste kennismaking

Wie als bezoeker of voor het eerst als werknemer bij ons over de vloer komt, krijgt een korte presentatie over de veiligheidsmaatregelen en -procedures die we hanteren. Zo laten we niets aan het toeval over en weet iedereen ook meteen waar naartoe, stel dat er een noodsituatie optreedt.

Strak in het veiligheidspak

Net zoals alle andere bezoekers (en onze medewerkers) kreeg Zanne ook meteen een complete veiligheidsuitrusting aangemeten, bestaande uit een overall, helm, veiligheidsbril, veiligheidsschoenen, -handschoenen en oordopjes.

Gsm niet toegelaten

Haar gsm moest Zanne uitschakelen en in de controlekamer achterlaten vooraleer ze de procesinstallaties zou bezoeken. Voor haar camera regelden we een bijzondere vergunning. Zanne kreeg ook een speciale LEL-meter mee. Die geeft onmiddellijk een alarm wanneer er een ontvlambaar gas in de lucht hangt, zodat Zanne haar camera, die een mogelijke ontstekingsbron is, tijdig zou kunnen uitschakelen om vonken te vermijden.

Werken bij Borealis: alles op zijn tijd

Bij Borealis wordt nooit iemand zomaar aan zijn lot overgelaten. Na een basisveiligheidsopleiding lichten we alle processen en producten waarmee je in aanraking komt, stelselmatig toe tot je al het nodige onder de knie hebt. Als procesoperator vinden sommige van je opleidingen bijvoorbeeld overdag plaats. Pas wanneer je helemaal ‘mee’ bent met onze veilige manier van werken, krijg je meer autonomie in je functie. Bovendien organiseren we maandelijks een sirenetest en veiligheidsoefeningen, zodat iedereen alles altijd fris in het geheugen heeft.

Topscore op het vlak van veiligheid

Tot slot vertellen we je graag over onze TRI-frequentie (Total Recordable Injuries, ofwel het aantal letsels dat we jaarlijks registreren). In 2018 bedroeg die slechts 1,3 per miljoen werkuren, terwijl een TRI-frequentie lager dan twee wereldwijd al als een topscore in de chemische sector wordt beschouwd.

Getriggerd door dit verhaal?
Ga zelf aan de slag bij Borealis!

Voor meer informatie over onze vacatures kan je terecht bij Charlotte Leyseele, Talent Acquisition Specialist Kallo (charlotte.leyseele@pontoonsolutions.com).

Soliciteer nu