Wie bij Borealis werkt, bouwt mee aan een betere wereld. Met onze site in Kallo alleen al produceren we elk jaar zo’n 300.000 ton polypropyleen dat bestemd is voor klanten in de meest uiteenlopende sectoren. Elke dag opnieuw komen mensen overal ter wereld dan ook in contact met een product waar het Borealisteam aan heeft gewerkt. Ook jij kent vast meer toepassingen van polypropyleen dan je denkt. Volg even mee!

Waarom is polypropyleen zo populair?

Polypropyleen (PP) een stijf materiaal en zo goed als onbreekbaar, maar het kan vrijwel alle mogelijke vormen aannemen als je het voldoende verhit. Het materiaal kan temperaturen tot 160°C aan en is bovendien uitstekend bestand tegen bacteriegroei, chemische oplossingen, basen en zuren. Tot slot ook niet onbelangrijk: polypropyleen laat zich bijzonder makkelijk recycleren.

 1. Rigide transportverpakking
  Michael is de trotse eigenaar van een kleine tomatenkwekerij. Om de laadruimte van zijn beperkte vloot vrachtwagens zo veel mogelijk te benutten zonder zijn product te kwetsen, vervoert Michael zijn tomaten in handige stapelbakjes van polypropeen.
 2. Maritiem touw
  Emile is kapitein van de boot die de avocado’s van Michael vervoert. Even zag het ernaar uit dat hij niet op tijd zou kunnen aanmeren, omdat er een touw in de schroef verzeild was geraakt. Gelukkig kon hij het vlot losmaken en vervangen. Het zal Emile geen tweede keer overkomen, want het nieuwe touw is gemaakt van polypropeen en blijft dus drijven.
 3. Kunstgras
  Tom wordt wakker en werpt een tevreden blik door het raam. Hij had zo zijn twijfels over kunstgras, maar is nu dolblij met zijn grasmat van polypropyleen. “Nu alleen nog een koper voor de grasmaaier vinden”, mijmert hij terwijl hij naar beneden gaat om te ontbijten.
 4. Huishoudelijke apparaten
  Tom kocht enkele van de avocado’s die Michael kweekte en die Emile naar België vervoerde. Hij stopt ze in zijn gloednieuwe blender die – je raadt het al – een behuizing heeft van polypropyleen. “Toch best een mooi ding”, denkt Tom terwijl hij zijn verse guacamole bereidt.
 5. Autobumpers
  Onderweg naar het werk merkt Tom niet op tijd dat zijn voorligger op de rem gaat staan. Gelukkig reed hij binnen een zone 30 en valt de schade mee. Zijn bumper van polypropyleen heeft de klap goed opgevangen. (Wist je trouwens dat heel wat auto-onderdelen zijn gemaakt van polypropyleen? Door het polypropyleen weegt de auto lichter en verbruikt hij dus ook minder.).
 6. Meeneemdoosjes en plastiek bestek
  ’s Middags opent Tom het meeneemdoosje van polypropyleen waarin hij een portie van zijn verse soep heeft bewaard. Al het bestek zit nog in de vaatwasser, dus behelpt Tom zich met een plastic lepeltje van bij de koffieautomaat. “Waar zou die ‘PP’ op de steel voor staan?”
 7. Jerrycans
  Op weg naar huis krijgt Tom een telefoontje van zijn buurman. Of hij niet even bij een tankstation kan stoppen, omdat zijn grasmaaier zonder benzine is gevallen? Geen probleem, Tom heeft altijd een jerrycan in de koffer. En die is natuurlijk gemaakt van … polypropyleen.
 8. Zwembaden
  Uiteraard kan Toms buurman het niet laten om met zijn nieuwe zwembad te pronken, nu Tom er toch is. “Supersnel geplaatst en stukken goedkoper dan beton!” – de kuip is dan ook volledig op maat gegoten in PP.
 9. Tuinmeubelen
  “Kom, drink er nog eentje!” Daar zegt Tom natuurlijk geen nee tegen. Hij merkt op dat het terras van zijn buurman er wat anders uitziet dan gewoonlijk. “Nieuwe tuinmeubelen, van PP”, legt de buurman uit. “Steviger kan niet, en ik heb er helemaal geen omzien naar”. Hij heeft overschot van gelijk.

Bouw mee aan ons verhaal!

Het lijstje met producten waar Borealis aan meehelpt, gaat nog wel even door. Zo vind je ook Borealisproducten in windmolens, zonnepanelen, isolatie voor powerkabels, medische toepassingen, enzovoort.

Wil je graag deel uitmaken van ons getalenteerde team? Bekijk zeker onze vacatures of solliciteer spontaan. We leren je graag beter kennen! Tot binnenkort?

Getriggerd door dit verhaal?
Ga zelf aan de slag bij Borealis!

Voor meer informatie over onze vacatures kan je terecht bij Charlotte Leyseele, Talent Acquisition Specialist Kallo (charlotte.leyseele@pontoonsolutions.com).

Soliciteer nu