Als je geen ‘mensenmens’ bent, valt het tegenwoordig niet mee om bij recruiters in het oog te springen. Ook bij Borealis selecteren we onze medewerkers niet louter op kennis en technische vaardigheden. Omdat je bij ons vaak of zelfs voortdurend in teamverband moet werken, kijken we ook naar de persoon achter het cv. Maar wat als je moeilijk contacten legt? Of misschien ben je bijvoorbeeld wel een vlotte babbelaar, maar minder goed in luisteren? Geen nood. Iedereen kan zijn soft skills verbeteren met deze tips!

1. Leer ‘jouw’ mensen kennen

Toon interesse in wat jouw directe collega’s of het team dat je aanstuurt, bezighoudt in hun privéleven. Niet iedereen is daar even open over – forceer mensen uiteraard niet om hun laatste privénieuwtjes met jou te delen – maar het loont zeker de moeite om eens te vragen naar de kinderen, de nieuwe woonst, de hobby’s waar collega X zo graag zijn vrije tijd aan wijdt, de volgende vakantie die collega Y heeft gepland, enzovoort. Informele babbels zijn de ideale manier om te ontdekken wat jouw medewerkers drijft in het leven, en waarom ze juist wel of niet openstaan voor bepaalde veranderingen. Het maakt jou op jouw beurt ook toegankelijker in de ogen van collega’s, zodat ze sneller hun vragen en ideeën met jou delen.

2. Nieuwe contacten leggen? Vraag erop los!

Door veel vragen te stellen, hoef je zelf minder te zeggen en toon je extra veel interesse in je gesprekspartner. Vind je op deze manier gesprekken aanknopen en aan de gang houden moeilijk? Met ‘wie-wat-waar-hoe-waarom-wanneer’ in het achterhoofd, weet je altijd wel een interessante vraag te bedenken.

3. Leer ‘nee’ zeggen

Niemand stelt graag teleur, maar zelfkennis is het begin van alle wijsheid. Als je weet dat een project niet (tijdig) klaar te spelen valt, is het belangrijk om trouw te blijven aan jezelf en daarvoor uit te komen – ook als je collega’s blijven aandringen. Het komt jezelf én het team alleen maar ten goede. Hoe je dan op een krachtige manier ‘nee’ zegt, zonder mensen voor de borst te stoten? Formuleer je antwoord in de ik-vorm en wees direct (vermijd uitdrukkingen zoals ‘misschien’ en ‘ik weet het niet’). Let wel, geef kritiek op de situatie en niet op de persoon die je voor je hebt. Stel eventueel alternatieven voor om er alsnog samen uit te geraken.

4. Begrijpend luisteren

Soms heb je een idee dat zo goed is dat je het wel van de daken zou kunnen schreeuwen. Of je bent zó zeker van je stuk, dat anderen zich compleet overmand voelen door jouw spraakwaterval. Als dit jou bekend in de oren klinkt, dan is deze tip er zeker een om te onthouden: overstelp collega’s niet met jouw mening en eigen ervaringen, maar parafraseer wat ze tegen je vertellen. Toets als het ware af of je wel begrijpt wat ze zeggen (ook al ben je daar eigenlijk al zeker van). Ze zullen zich des te meer begrepen voelen.

5. Durf op de pauzeknop te drukken

Natuurlijk rol je niet elke dag even vrolijk en monter uit je bed, maar op de werkvloer is het belangrijk dat je je niet afreageert op je omgeving. Wordt het je op een bepaald moment wat te veel? Zonder jezelf een kwartiertje af – ga desnoods buiten een luchtje scheppen. Je collega’s begrijpen het heus wel.

6. Plan meer, stress minder

Maken deadlines jou zenuwachtig of, erger nog, onaangenaam op de werkvloer? Deel problemen op in kleinere problemen, die je stap voor stap oplost. Maak lijstjes en zet een planning op papier. Zo merk je ook meteen of het wel haalbaar is wat ze van je vragen en kun je onmiddellijk delegeren of een leidinggevende betrekken indien nodig.

Je soft skills verbeteren bij Borealis? Uiteraard!

We letten bij Borealis dan wel in het bijzonder op soft skills wanneer we mensen aanwerven, maar we verwachten uiteraard niet dat je al vanaf dag één een spring-in-‘t-veld bent die én goed kan luisteren én een charismatische leider is én … Niemand is perfect. Borealis begeleidt jou met plezier op weg naar een bloeiende carrière in de chemie, ook wat betreft soft skills. Met regelmatige feedbackmomenten polsen we of je je goed in je vel voelt en ontdekken we op onze beurt wat wij kunnen doen om jou je soft skills te helpen verbeteren.

Getriggerd door dit verhaal?
Ga zelf aan de slag bij Borealis!

Voor meer informatie over onze vacatures kan je terecht bij Charlotte Leyseele, Talent Acquisition Specialist Kallo (charlotte.leyseele@pontoonsolutions.com).

Soliciteer nu