Een windmolen kreeg pootjes en alle grondwerken zijn bijna achter de rug. Dehy 2 is klaar om uit de grond te schieten. Op de ultieme blikvanger van onze nieuwe plant in Kallo – een nagelnieuwe splitter – is het nog heel even wachten, maar we lichten met veel plezier een tipje van de sluiter op!

Zie ginds komt de boot

Alle onderdelen van de nieuwe splitter zijn op dit moment in volle opbouw in Spanje, waar ze ook in elkaar zullen worden gezet. Daarna komt de splitter per boot naar België. Een gespecialiseerd bedrijf zal de splitter van de kade tot op onze nieuwe site brengen, in juni dit jaar.

Een zware onderneming

Het zal allesbehalve eenvoudig zijn om de splitter op het terrein te krijgen en op zijn plaats te hijsen, want hij is maar liefst 105 meter lang en 10 meter breed, en weegt zo’n 1.600 ton. Het is dan ook een van de grootste items die ooit in de Antwerpse haven op deze manier werden geïnstalleerd. Om hoogtewerken zo veel mogelijk te vermijden, zal het Borealisteam de splitter eerst in horizontale toestand ‘aankleden’ met alle isolatie, pijpen, platformen en ladders.

Borealis splitter

Grootste splitter voor Borealis in Europa

Met de nieuwe splitter verwelkomt Kallo de grootste splitter van alle Borealis-sites in Europa. Medewerkers die er vaak in aanraking mee zullen komen, krijgen daar een bijzondere opleiding voor in een simulator, die eveneens in de nieuwe plant aanwezig zal zijn. Wil jij graag mee zorgdragen voor dit knap staaltje technologie? We zoeken nog altijd mensen om alles op volle toeren te helpen draaien. Ontdek nu de vacatures, solliciteer en je hoort snel meer!

 

Getriggerd door dit verhaal?
Ga zelf aan de slag bij Borealis!

Voor meer informatie over onze vacatures kan je terecht bij Charlotte Leyseele, Talent Acquisition Specialist Kallo (charlotte.leyseele@pontoonsolutions.com).

Soliciteer nu