Nee, je ziet geen spoken. Een van de windmolens op onze site in Kallo stond nog niet zo lang geleden inderdaad wat verderop. Omdat onze nieuwe site, Dehy 2, in 2020 de deuren opent en de molen pal in de nieuwe installatie zou komen te staan, moesten we hem zo’n honderd meter verplaatsen. Een korte afstand, maar wel een hele onderneming.

Eerst de rem, dan de wieken

Om een veilige werkomgeving te garanderen, legden we eerst de wieken van de molen stil met behulp van het aerodynamische remsysteem waarmee de meeste windmolens tegenwoordig zijn uitgerust. Met een kraan van maar liefst 114 meter hoog, vezen twaalf medewerkers van het bedrijf Siemens de wieken vervolgens los en lieten ze ze voorzichtig naar beneden zakken. Daarna was het de beurt aan de gondel (daarin bevinden zich de generator en een tandwielkast, die als een grote dynamo en als versnellingsbak voor de wieken fungeren). Tot slot was de mast – stukje per stukje – aan de beurt. De betonnen voet van de molen verhuisden we niet mee, maar goten we opnieuw op de tweede locatie.

Wind aan de Stroom

Wist je dat de windmolens van Borealis deel uitmaken van Wind aan de Stroom? Door samen met de hele Linkerscheldeoever van het Antwerpse havengebied in dit groene project te stappen, draagt Borealis zijn steentje bij aan duurzaam ondernemen en kunnen onze medewerkers elke dag rekenen op een uitstekend onderhouden windmolenpark.

Getriggerd door dit verhaal?
Ga zelf aan de slag bij Borealis!

Voor meer informatie over onze vacatures kan je terecht bij Charlotte Leyseele, Talent Acquisition Specialist Kallo (charlotte.leyseele@pontoonsolutions.com).

Soliciteer nu