Borealis Kallo heeft binnen de bestaande productie-afdeling een vacature voor een

Team Leader Mechanical (m/v)

We bieden jou de kans om deel uit te maken van ons getalenteerd team – locatie: Kallo.

 

Daarom wil jij aan de slag bij Borealis

We bieden jou de kans om deel uit te maken van een groeiend, innovatief en internationaal bedrijf. Je komt terecht in een omgeving met een open cultuur, ruimte voor initiatief en appreciatie voor een nieuwsgierige ingesteldheid. Houd je ervan om uitgedaagd te worden en je technische kennis te delen? Stuur je daarnaast ook graag een team aan en houd je van het coachen van medewerkers? Naast het people managementluik, heb je ook nog een technisch luik waar je heel wat uitdaging in kan vinden. Een mooie opportuniteit die je de gelegenheid geeft om je ervaring en kennis nog meer uit te diepen.


 

Als Team Leader Mechanical …

 Ben je verantwoordelijk voor het superviseren, coachen, coördineren en aansturen van je team, met als doel de onderhoudswerken veilig, milieubewust, kwalitatief en kostefficiënt uit te voeren. Een greep uit jouw gevarieerd takenpakket:

  • Je staat in voor de coördinatie van de voorziene preventieve en correctieve onderhoudswerken in nauw overleg met de werkvoorbereider en productie shift team leader en prioriteert de dringende onvoorziene onderhoudswerken steeds in overleg met het dagteam van productie.
  • Je houdt je steeds aan de Veiligheid-, Gezondheid- en Milieuvoorschriften (VGM) en neemt onmiddellijk actie bij elke probleemstelling of elk gedrag dat niet in lijn ligt van het VGM-beleid, om schade aan mensen, installatie, materiaal en omgeving te vermijden. Je hebt een actieve rol in het verbeteren van de veiligheid van onze locatie.
  • Je zorgt dat voor risicovolle taken een risico-analyse (TRA) wordt opgesteld en dat de te nemen acties opgevolgd worden, zodat de werken steeds veilig en efficiënt worden uitgevoerd.
  • Je zorgt ervoor dat de werkvergunningen eenduidig en correct zijn en dat ze tijdig ter beschikking zijn van het team.
  • Je zorgt mee voor continue verbetering in en optimalisatie van de productie- en onderhoudsprocessen in samenwerking met o.a. de onderhoudsingenieur, onderhouds- en productiespecialisten.
  • Je verzorgt de communicatie in beide richtingen tussen je team en het management en leidt hierbij o.a. de dagelijkse toolboxmeetings.
  • Je bewaakt mee de rollen en verantwoordelijkheden van je teamleden.

 


Daarom kiezen wij voor jou

Je behaalde een bachelordiploma in een technische richting, bij voorkeur (elektro-)mechanica, meet- en regeltechnieken of onderhoudstechnieken of bent gelijkwaardig door enkele jaren relevante ervaring in de chemische industrie. Je bent gebeten door mechanisch onderhoud en hebt een goede kennis van risico-analyse technieken, pipe-specificaties, onderhouds- en inspectievoorschriften en werk- en veiligheidsvoorschriften. Je hebt reeds ervaring in het coachen en aansturen van een team. Je bent communicatief sterk en drukt je vlot uit in het Nederlands en Engels. Door je positieve ingesteldheid, creëer je mee een toffe teamspirit en inspireer je jouw medewerkers. Jouw analytische geest en gestructureerde aanpak zorgen ervoor dat je telkens nieuwe verbeteringsvoorstellen kan vinden en uitwerken en goede oplossingen kan aanreiken voor de technische storingen. Hierbij verlies je de veiligheid nooit uit het oog! Tot slot verwachten we een flexibele attitude om mee deel te nemen aan het wachtsysteem.


Ontdek Borealis

Borealis is een toonaangevende producent van innovatieve oplossingen op het vlak van polyolefinen, basischemicaliën en meststoffen. De fabriek in Kallo produceert propyleen en PP. Door middel van een dehydrogenatieproces wordt propaan omgezet in propyleen, dat in de polypropyleenfabriek gebruikt wordt om PP te maken. De jaarlijkse productiecapaciteit is goed voor 480.000 ton propyleen en 300.000 ton PP. Deze vestiging stelt zo’n 150 mensen tewerk. De nieuw te bouwen productie-afdeling Dehy 2 wordt een van de grootste, modernste installaties ter wereld voor de productie van basisgrondstoffen voor kunststoffen. Indien je meer over Borealis wil weten, lees verder op www.borealisgroup.com


Klaar om samen met ons grenzen te verleggen?

Indien je jezelf herkent in bovenstaande en enthousiast bent om deel uit te maken van ons team, kijken we ernaar uit jou te ontmoeten. Solliciteer online met je CV en motivatiebrief.

Solliciteer nu

Indien je jezelf herkent in bovenstaande en enthousiast bent om deel uit te maken van ons team, kijken we ernaar uit jou te ontmoeten. Solliciteer online met je CV en motivatiebrief.

We behouden ons het recht de vacature vroeger af te sluiten wanneer er voldoende geschikte kandidaten zijn. Voor meer informatie over deze functie kan je terecht bij Geert Thielemans, Plant Availability Manager (Geert.Thielemans@borealisgroup.com). Je HR contactpersoon is Kristel Devriendt, Talent Acquisition Specialist (kristel.devriendt@borealisgroup.com).