Borealis Kallo heeft binnen de nieuw te bouwen
productie-afdeling Dehy 2 een vacature voor een

Opstart & Productiemanager (m/v)

Locatie: Kallo.

Omdat je graag je tanden zet in het opstarten en managen van een nieuwe productie-afdeling. Je kan omgaan met vrijheid en de daarbij behorende brede verantwoordelijkheid. Je wilt impact hebben op de organisatie. Bij ons krijg je de gelegenheid om je sterke peoplemanagement skills dagelijks te gebruiken en de ruimte om verbeteringen aan te brengen op vlak van Health, Safety, Environment en Quality. We bieden jou de kans om deel uit te maken van dit mega-project in de Waaslandhaven binnen de context van een groeiend, innovatief en internationaal bedrijf. Initieel word je ondergedompeld in een intensief trainingsprogramma van enkele weken om je rol binnen het Operations team op te nemen en met jouw expertise de productie-afdeling voor te bereiden op het uitvoeren van (pre)-commissioning activiteiten en plant opstart. Nadat je de opstart in goede banen hebt geleid, coach je je team zo, dat ze vlot de dagelijkse uitdagingen van een productie-installatie oppakken. Samen met je team ben je dan verantwoordelijk voor het produceren van de geplande productievolumes op een veilige, kwalitatieve, betrouwbare en kost-efficiënte manier. Ben jij de leider die we zoeken? Dan is deze rol een prachtige opportuniteit!


Een greep uit jouw gevarieerd takenpakket:

  • Je zal de nieuwe dynamiek van onze Dehy2-installatie verder uitbouwen. Dit doe je door dagelijks je team te coachen en je operationeel verantwoordelijken te ondersteunen. Vanuit een strategische visie zal je niet enkel de “ongoing business” coachen maar ook andere diensten betrekken op de juiste momenten.
  • In de projectfase zorg je voor het uitrollen van de aanwervingsstrategie van de productie-organisatie. Door je team uit te dagen zorg je voor een kwalitatief en intensief trainingsprogramma voor de totale productie-organisatie Dehy2 om zo je team klaar te stomen voor het veilig uitvoeren van (pré)-commissioning en opstartactiviteiten. In samenwerking met het hele team bouw je aan de totale operatie strategie en implementeer je deze gepast.
  • Tijdens de commissioning/opstart fase en continue operatie geef je actieve ondersteuning aan het commissioning team door inschakeling van productie dagteam en shiftorganisatie in deze activiteiten. Je coördineert en stuurt de volledige opstart volgens de opgezette planning en de nieuw opgestelde opstartprocedures.
  • Je werkt constructief samen met de andere lokale afdelingen, vakbondsvertegenwoordiging, externe stakeholders en collega’s en dit zonder het grotere geheel van Borealis uit het oog te verliezen.
  • Je stapt mee in een wachtsysteem en acteert dan als leider van het crisismanagement team.

Jij bent de kandidaat die we zoeken want …

Je behaalde een masterdiploma in een technische richting en hebt enkele jaren relevante werkervaring in een (petro)chemische productie omgeving. Naast je technische expertise, word je geprezen voor je uitstekende people management en leiderschapsvaardigheden. Je bent een geboren coach, geeft onderbouwde feedback en creëert een “winning team” cultuur. Je kan duidelijk richting geven aan je team door hen te engageren, motiveren en inspireren en hebt oog voor ieders ontwikkeling! Door jouw ervaring in het opstarten en managen van een productie-afdeling vind je snel je weg in onze organisatie en behaal je positieve resultaten. Door jouw verbeteringsvoorstellen en manier van werken heb je een grote impact en invloed in de organisatie. Je denkt mee met jouw mensen en neemt gemakkelijk beslissingen die je kan onderbouwen. Veiligheid zit in je genen, je bent een voorbeeld op dit vlak! Je beheerst de Nederlandse taal en hebt een goede kennis van het Engels. Je kan vlot overweg met MS Office en SAP.


Ontdek Borealis

Borealis is een toonaangevende producent van innovatieve oplossingen op het vlak van  polyolefinen , basischemicaliën en meststoffen. De fabrieken in Kallo produceren propyleen en polypropyleen (PP). Door middel van een dehydrogenatieproces wordt propaan omgezet in propyleen, dat in de polypropyleenfabriek gebruikt wordt om PP te maken. De jaarlijkse productiecapaciteit is goed voor 480.000 ton propyleen en 300.000 ton PP. Deze vestiging stelt zo’n 180 mensen tewerk. De nieuw te bouwen productie-afdeling Dehy 2 wordt een van de grootste, modernste installaties ter wereld voor de productie van basisgrondstoffen voor kunststoffen. Indien je meer over Borealis wil weten, lees verder op www.borealisgroup.com


Kan je niet wachten om je kandidaat te stellen? 

Indien je jezelf herkent in bovenstaande en enthousiast bent om deel uit te maken van ons team, kijken we ernaar uit jou te ontmoeten. Solliciteer online met je CV en motivatiebrief.

Solliciteer nu

We behouden ons het recht voor om deze vacature af te sluiten van zodra we voldoende geschikte CV’s hebben ontvangen.

Voor meer informatie over deze functie of vragen m.b.t. je sollicitatie kan je terecht bij Talent Acquisition, Charlotte Leyseele (charlotte.leyseele@borealisgroup.com).

Keep discovering!