Borealis Antwerpen zoekt een ervaren

Onderhoudsmanager Productie-installatie  (m/v)

Locatie: Zwijndrecht.

Als ervaren onderhoudsmanager in de chemische sector wil je bij Borealis aan de slag …

Omdat je de verantwoordelijkheid krijgt voor het dagdagelijks onderhoud van twee productielijnen en voor het optimaliseren van de onderhoudsstrategie zodat betrouwbaarheid verhoogd wordt en kosten verlaagd kunnen worden. Je krijgt de gelegenheid om je sterke peoplemanagement skills dagelijks te gebruiken  Je kan terugvallen op een sterk technisch team, maar kan je stempel nog drukken door improvements aan te brengen op vlak van organisatie, werkprocessen en peoplemanagement. Het is ook jouw doel om op vlak van onderhoudsbeheer 1-team organisatie op te zetten, je draagt bij tot het aligneren van de overkoepelende onderhoudsstructuur voor de vestigingen in Zwijndrecht en Kallo. Een mooie uitdaging dus!

Op termijn willen we meebouwen aan jouw groei en ontwikkeling met mogelijkheden binnen andere Operations afdelingen in België of krijg je de kans om internationale ervaringen op te doen binnen de Borealis groep. Er wacht jou een mooie loopbaan binnen de context van een groeiend, innovatief en internationaal bedrijf.


Een greep uit jouw gevarieerd takenpakket:

  • Naast het dagdagelijks onderhoud van de produktiebedrijven ben je samen met de Productiemanager en Technical Development verantwoordelijk voor de goede prestaties van de plant op vlak van veiligheid, milieu, energie, kwaliteit en betrouwbaarheid. We rekenen op je expertise om bewust om te gaan met kosten en daar ook verbeteringsvoorstellen omtrent te doen!
  • Je implementeert de nodige Borealis ‘best practices’ en begeleidt veranderingsprogramma’s waar nodig.
  • Je zorgt ervoor dat de juiste competenties binnen het onderhoudsteam aanwezig zijn of verder ontwikkeld worden en je zorgt voor de juiste technische instructies en procedures binnen het team.
  • Je maakt ook gebruik van de beschikbare servicecontracten binnen onderhoud, helpt bij de implementatie van nieuwe contracten en stuurt de contractoren mee in de verwachte richting op vlak van veiligheid en kwaliteit.
  • Je werkt constructief samen met de andere lokale afdelingen, vakbondsvertegenwoordiging, externe stakeholders en collega’s in de onderhoudsorganisatie.

Jij bent de kandidaat die we zoeken want …

Je behaalde een masterdiploma in een technische richting en hebt enkele jaren relevante werkervaring in de (petro)chemische sector. Daarenboven heb je een sterke affiniteit met onderhoud en de bijhorende werkprocessen. Naast je technische expertise, maak je van deze rol een succes door je excellente peoplemanagement en leiderschapsvaardigheden. Je bent een sterke coach, geeft onderbouwde feedback en creërt een een “winning team” cultuur. Je hebt oog voor de ontwikkeling van je team (30 medewerkers) en kan hen engageren, motiveren en inspireren. Veiligheid zit in je genen, je bent een voorbeeld op dit vlak! Door jouw verbeteringsvoorstellen heb je impact en invloed in de organisatie. Jouw focus ligt op het behalen van resultaten. Je kan prioriteiten bepalen en bent diplomatisch. Indien nodig, durf je op je strepen staan. Je beheerst de Nederlandse taal en hebt een goede kennis van het Engels. Je kan vlot overweg met MS Office en SAP.


Ontdek Borealis

Borealis is een toonaangevende producent van innovatieve oplossingen op het vlak van  polyolefinen , basischemicaliën en meststoffen. De fabriek in Zwijndrecht produceert LDPE (lage densiteit polyethyleen) en LDPE copolymeren.  Indien je meer over Borealis wil weten, lees verder op www.borealisgroup.com


Kan je niet wachten om je kandidaat te stellen?  

Indien je jezelf herkent in bovenstaande en enthousiast bent om deel uit te maken van ons team, kijken we ernaar uit jou te ontmoeten. Solliciteer online met je CV en motivatiebrief.

Solliciteer nu

We behouden ons het recht voor om deze vacature af te sluiten van zodra we voldoende geschikte CV’s hebben ontvangen.

Voor meer informatie over deze functie kan je terecht bij Wim De Smet, Plant Availibility & Turn Around Manager Antwerpen/Kallo (wim.desmet@borealisgroup.com). Voor vragen m.b.t. je sollicitatie of het sollicitatieproces kan je contact opnemen met Talent Acquisition, Kristel Devriendt (kristel.devriendt@borealisgroup.com).