Borealis Kallo heeft binnen de nieuw te bouwen
productie-afdeling Dehy2 een vacature voor 

Mechanical Maintenance Engineer (m/v)

We bieden jou de kans om deel uit te maken van
dit mega project in de Waaslandhaven – locatie:
Kallo.

Redenen om deel uit te maken van ons getalenteerd team

Sta je te trappelen om mee te bouwen aan één van de grootste, modernste en meest energie-efficiënte installaties ter wereld voor de productie van basisgrondstoffen voor kunststoffen? Houd je ervan om uitgedaagd te worden en je technische kennis te delen?

Jij krijgt de kans om mee te werken aan de opstart van de nieuwe installatie, nadien bepaal je mee de te volgen onderhoudsstrategie en ga je op zoek naar continue verbetering om de levensduur van het equipment verder te optimaliseren. Een mooie opportuniteit die je de gelegenheid geeft om je ervaring en kennis nog meer uit te diepen.

Na je opleiding in de bestaande plant, zal de nieuwe productie-afdeling Dehy2 jouw werkterrein worden.


Je functie

Als Mechanical Maintenance Engineer ben je verantwoordelijk voor de korte tot lange termijn beschikbaarheid, het technisch beheer van de operationele installaties en de uitwerking van een onderhoudsstrategie in functie van het beschikbare budget. Je krijgt een gevarieerd takenpakket; je belangrijkste taken zijn de volgende:

  • In de projectfase binnen de nieuwe productie-afdeling Dehy2, werk je de onderhoudsstrategie mee uit voor  mechanisch equipment. Je werkt hiervoor nauw samen met de discipline ingenieurs uit de verschillende vakgebieden. Je werkt de indienstname protocollen van de nieuwe installatie mee uit.
  • In de commissioning/opstartfase neem je deel aan het opstarttraject van het procesequipment, voer je mee het onderzoek naar eventuele technische storingen en implementeer je corrigerende acties om de nieuwe installatie veilig en betrouwbaar te doen opereren.
  • Je bepaalt in samenspraak met Maintenance en Productie de scope en de prioriteiten van de uit te voeren mechanisch gerelateerde onderhoudswerken.
  • Je neemt de leiding in de onderzoeken naar technische storingen en bepaalt korte en lange termijn correctieve en preventieve maatregelen.
  • Je evalueert op frequente basis de doeltreffendheid van de onderhoudsstrategie om een optimale lange termijn kosten / baten balans te vinden.

Daarom kiezen wij voor jou

Je masterdiploma in de Ingenieurswetenschappen vul je aan met enkele jaren praktijkervaring op vlak van onderhoudsbeheer in de (petro)chemische industrie. Als kers op de taart heb je een goede kennis van (nieuwe) projectactiviteiten waarbij je het kostenplaatje steeds in het oog houdt!

Jouw passie voor techniek vul je aan met sterke communicatieve en sociale vaardigheden om de onderhoudsteams indirect aan te sturen en optimaal te doen functioneren. Je kan je technische expertise gemakkelijk onder woorden brengen, dit zowel in het Nederlands als in het Engels.

Je bent een sterke coördinator die steeds het overzicht behoudt. Je bent het gewend te multitasken en neemt graag initiatief. Een grote verantwoordelijkheidszin, pro-actief te werk gaan, een kei in problem solving, … typeren jou helemaal!

Veiligheid komt altijd op de eerste plaats, hier wijk je niet van af! Je neemt graag initiatief, denkt mee met het bedrijf en bent super leergierig.

Standaard werk je in daguren, maar je bent voldoende flexibel om tijdelijk in een ploegensysteem te werken. Ook meedraaien in het wachtsysteem is voor jou geen bezwaar.


Ontdek Borealis

Borealis is een toonaangevende producent van innovatieve oplossingen op het vlak van polyolefinen , basischemicaliën en meststoffen. De fabriek in Kallo produceert propyleen en PP. Door middel van een dehydrogenatieproces wordt propaan omgezet in propyleen, dat in de polypropyleenfabriek gebruikt wordt om PP te maken. De nieuw te bouwen productie-afdeling Dehy 2 wordt een van de grootste, modernste installaties ter wereld voor de productie van basisgrondstoffen voor kunststoffen. Indien je meer over Borealis wil weten, lees verder op www.borealisgroup.com


Klaar om samen met ons grenzen te verleggen?

Indien je jezelf herkent in bovenstaande en enthousiast bent om deel uit te maken van ons team, kijken we ernaar uit jou te ontmoeten. Solliciteer online met je CV en motivatiebrief.

Solliciteer nu

Keep discovering!