Borealis Kallo heeft binnen de nieuw te bouwen
productie-afdeling Dehy 2 een vacature voor een

Instrumentation Engineer

We bieden jou de kans om deel uit te maken van
dit mega project in de Waaslandhaven – locatie:
Kallo.

Borealis biedt jou als ervaren Instrumentation Engineer …

De kans om mee te bouwen aan één van de grootste, modernste en meest energie-efficiënte installaties ter wereld voor de productie van basisgrondstoffen voor kunststoffen.

Na je opleiding in de bestaande plant, wordt je ingeschakeld in de nieuwe productie-afdeling Dehy 2. Jij wordt verantwoordelijk om de te volgen onderhoudsstrategie mee te bepalen en werkt mee aan de commissioning van de nieuwe installatie. Een uitdaging van formaat dus! Op lange termijn blijft er voldoende uitdaging verzekerd, want zal je instaan voor het onderhoudsbeheer van het instrumentatie equipment van de Borealis plants in Kallo. Variatie en werken met verschillende technologieën gegarandeerd!


Een greep uit jouw gevarieerd takenpakket:

 

  • In de projectfase binnen de nieuwe productie-afdeling Dehy2 werk je mee aan het implementeren van de onderhoudsstrategie voor het instrumentatie equipment door het opstellen van specificaties, onderhoudsplannen, opstellen van onderhoudsvoorschriften en het definiëren van de nodige wisselstukken. Je werkt de indienstname protocollen uit. In de commissioning/opstartfase neem je deel aan commissioning en opstart van de installatie, voer je mee het onderzoek naar eventuele technische storingen en implementeer je corrigerende acties.
  • Je geeft specialistische ondersteuning aan de onderhoudsafdeling en neemt activiteiten op i.v.m. alle instrumentatie aspecten bij projecten, standaardisatie en wetgeving. Je deelt tevens jouw expertise met productie- en procesingenieurs bij studies en changes.
  • Je voert bepaalde instrumentatie engineering opdrachten uit (specificaties, zoneringsdossiers, budgetten, commissioning,…) en neemt de leiding in onderzoeken naar complexe technische, instrumentatie gerelateerde storingen. Je bepaalt korte en lange termijn correctieve en preventieve maatregelen.
  • Je begeleidt en superviseert de Engineering partners betreffende instrumentatie discipline, zonering en commissioning van relevante projecten. Je beheert de zoneringsdossiers op vlak van veranderende wetgeving.
  • Je voert SIL-berekeningen uit en bent verantwoordelijk voor de verwerking van alle SIL gerelateerde materie.

 


Daarom kiezen wij voor jou

 Jouw masterdiploma in Instrumentatie of Meet en regeltechniek, vul je aan met enkele jaren relevante werkervaring op vlak van onderhoudsbeheer van instrumentatie equipment. We verwachten een goede kennis van AREI, elektrische normeringen, ATEX en de machinerichtlijn. Je bent vertrouwd met SIL- en E&I berekeningssystematieken en hebt een grondige kennis van DCS, PLC en ESD. Net als Borealis streef je naar continue verbetering, dit doe je door optimalisatie van de bestaande processen en het introduceren van nieuwe technologieën. Je drukt je vlot uit (Nederlands/Engels) en deelt je technische kennis graag met de projectteams. Je leidt hen op m.b.t. nieuwe ontwikkelingen betreffende instrumentatie (SIL, normeringen, toestellen). Structuur is de rode draad doorheen jouw werk en dankzij jouw analytisch vermogen ben je een kei in problemsolving! Je beleeft veiligheid op het allerhoogste niveau en aanvaard geen afwijkingen op dit vlak. Door je positieve en verantwoordelijke houding, ben je een voorbeeld voor de collega’s. Je bent flexibel genoeg om tijdelijk in het ploegensysteem te werken en mee te draaien in het wachtsysteem.


Ontdek Borealis

Borealis is een toonaangevende producent van innovatieve oplossingen op het vlak van polyolefinen, basischemicaliën en meststoffen. De fabriek in Kallo produceert propyleen en PP. Door middel van een dehydrogenatieproces wordt propaan omgezet in propyleen, dat in de polypropyleenfabriek gebruikt wordt om PP te maken. De jaarlijkse productiecapaciteit is goed voor 480.000 ton propyleen en 300.000 ton PP. Deze vestiging stelt zo’n 150 mensen tewerk. De nieuw te bouwen productie-afdeling Dehy 2 wordt een van de grootste, modernste installaties ter wereld voor de productie van basisgrondstoffen voor kunststoffen. Indien je meer over Borealis wil weten, lees verder op www.borealisgroup.com


Klaar om samen met ons grenzen te verleggen?

Indien je jezelf herkent in bovenstaande en enthousiast bent om deel uit te maken van ons team, kijken we ernaar uit jou te ontmoeten. Solliciteer online met je CV en motivatiebrief.

Solliciteer nu

Voor meer informatie over deze functie of vragen m.b.t. je sollicitatie kan je terecht bij Charlotte Leyseele, Talent Acquisition Specialist (charlotte.leyseele@borealisgroup.com).

Keep discovering!