Borealis Antwerpen heeft een vacature voor een ervaren

Automation Engineer (m/v)

locatie: Zwijndrecht.

 

Redenen om deel uit te maken van ons getalenteerd team

Je komt terecht in een ervaren team van automation engineers en krijgt een gedegen opleiding in onze bestaande plant. Je wordt voortdurend uitgedaagd en krijgt de gelegenheid om je technische kennis te delen.

We bieden jou de kans om deel uit te maken van een groeiend, innovatief en internationaal bedrijf. Binnen Borealis heerst er een open cultuur, is er ruimte voor initiatief en appreciatie voor een nieuwsgierige ingesteldheid. Kortom, een mooie opportuniteit die je de gelegenheid geeft om je ervaring en kennis nog meer uit te diepen.


Jouw verantwoordelijkheden

 

  • Als Automation Engineer ben je verantwoordelijk voor de storingsvrije werking van de DCS-, PLC-en ESD-systemen van de productie-eenheden en voor de technische netwerken die al deze systemen met elkaar verbinden om d.m.v. een gedegen kosten / baten analyse, de beschikbaarheid van de productie-eenheden mee te optimaliseren. Je bent verantwoordelijk voor het beheer van de hard- en software van de systemen en voor het implementeren van rendabele verbeteringen en uitbreidingen.
  • Je voert onderzoeken naar technische storingen en bepaalt korte en lange termijn correctieve en preventieve maatregelen.
  • Je beheert het automatisatie-ontwerp en staat in voor de software en hardware wijzigingen ten behoeve van plant modificaties en projecten.
  • Je levert specialistische ondersteuning aan de productie- en procesingenieurs studies en projecten.
  • Om de kennis in de afdeling te borgen, ben je bereid de nodige instructies instructies/procedures te schrijven.
  • Je begeleidt en superviseert de externe Engineering en Service partners bij automatiseringsprojecten en onderhoudsoefeningen.
  • Je leidt mee de implementatie van de initiatieven vanuit Maintenance Excellence en Production Excellence (SAP onderhoudsstrategieën, alarm management,…).
  • Je organiseert trainingen om medewerkers op te leiden en ervaringen te delen met collega’s.

Daarom kiezen wij voor jou

 Je behaalde een masterdiploma in de ingenieurswetenschappen (of gelijkwaardig door ervaring) en hebt reeds enkele jaren relevante werkervaring opgedaan als automation engineer in de (petro)chemische industrie. Je bent gebeten door procesautomatisatie en computernetwerken en hebt tevens een goede kennis van SIL en IEC-61511. Mensen kennen jou als communicatief, sociaal en verantwoordelijk. Jouw analytische geest en gestructureerde aanpak zorgen ervoor dat je telkens nieuwe verbeteringsvoorstellen kan vinden en uitwerken en goede oplossingen kan aanreiken voor de technische storingen. In heel dit proces is veiligheid voor jou de prioriteit. Meedraaien in het wachtsysteem is voor jou geen bezwaar. Tot slot beheers je vlot de Nederlandse en Engelste taal.


Ontdek Borealis

Borealis is een toonaangevende producent van innovatieve oplossingen op het vlak van polyolefinen , basischemicaliën en meststoffen. De fabriek in Zwijndrecht produceert LDPE (lage densiteit polyethyleen) en LDPE copolymeren. Een deel van deze producten worden verder verwerkt in onze compounding afdeling. Indien je meer over Borealis wil weten, lees verder op www.borealisgroup.com


Klaar om samen met ons grenzen te verleggen?

Indien je jezelf herkent in bovenstaande en enthousiast bent om deel uit te maken van ons team, kijken we ernaar uit jou te ontmoeten. Solliciteer online met je CV en motivatiebrief. We behouden ons het recht de vacature vroeger af te sluiten wanneer er voldoende geschikte kandidaten zijn.

Solliciteer nu

Voor meer informatie over deze functie kan je terecht bij Abdoulahi Talal, Reliability Manager Antwerpen-Kallo (Abdoulahi.Talal@borealisgroup.com). Je HR contactpersoon is Kristel Devriendt, Talent Acquisition Specialist (kristel.devriendt@borealisgroup.com).

Keep discovering!