Bij Borealis leggen we de lat altijd net iets hoger dan van ons wordt verwacht. Dat doen we omdat we geloven in de kracht van continuous improvement. Bedrijven die vandaag op sociaal, economisch, technologisch en ecologisch vlak uit de band willen springen, moeten zich voortdurend inzetten om het morgen niet gewoon goed, maar nóg beter te doen. Hoe we dat – ondertussen al bijna een halve eeuw – precies klaarspelen? Onze eigen mensen zijn de sleutel.

Alle ogen en oren open

Nieuwe medewerkers leren bij Borealis al snel dat we niemand in een hokje duwen. Integendeel, we vragen aan al onze teamleden in alle afdelingen en op alle niveaus om hun ogen en oren open te houden. Lopen ze tegen een probleem aan of zien ze ergens ruimte voor verbetering? Dan kunnen ze altijd terecht bij hun leidinggevende of bij onze Continuous Improvement Manager met hun voorstel om onze service, producten en/of processen naar een hoger niveau te tillen. Zowel ideeën voor kleine veranderingen als aanpassingen met een grote potentiële impact zijn welkom. Alle verbeteringen die voor ons bedrijf haalbaar blijken, implementeren we en volgen we zorgvuldig op.

Lees ook: “Zo’n sfeer als hier, die kom je niet gauw tegen

The Borealis Way

Dat we de mening en inzichten van onze medewerkers serieus nemen, mag blijken uit ‘The Borealis Way’, onze zelfontworpen methodologie om al onze groeikansen ten volle te benutten. In vijf stappen – definiëren, analyseren, oplossen, implementeren en herzien – transformeren we de ideeën van onze medewerkers tot een nieuwe aanpak waar zijzelf, hun team, en soms zelfs onze volledige organisatie, de vruchten van plukken.

Zilveren medaille voor continuous improvement

De verbeteringsprocessen met de grootste impact maken kans op een interne award, die we elk jaar uitreiken op globaal niveau. Vorig jaar nog won Borealis Antwerpen de zilveren medaille voor hun idee om de betrouwbaarheid van de hypercompressor, het hart van de fabriek, te verbeteren. Het team paste het design van bestaande onderdelen aan op basis van berekeningen, ervaring en CFD-simulaties.

Dankzij deze aanpassing zijn er nu geen interrupties meer en levert de installatie met minder energie toch dezelfde prestaties. Bovendien doet de daling van het aantal stops de operationele flaring duidelijk afnemen en vermijden we shut-downs en start-ups met de bijhorende procesveiligheidsrisico’s. Het is maar een van de vele voorbeelden van hoe onze technische experts binnen hun vakgebied meehelpen aan een veiligere omgeving voor onze medewerkers en onze buren. Binnenkort rollen we dit vernieuwde systeem zelfs uit in alle sites van Borealis ter wereld.

Deel jij straks jouw ideeën met ons?

Borealis is altijd op zoek naar mensen met een neus voor innovatie en zin voor initiatief. Wil jij ons net zo graag helpen groeien als wij jou? Ontdek meteen onze vacatures of solliciteer spontaan. Tot snel!

Getriggerd door dit verhaal?
Ga zelf aan de slag bij Borealis!

Voor meer informatie over onze vacatures kan je terecht bij Charlotte Leyseele, Talent Acquisition Specialist Kallo (charlotte.leyseele@pontoonsolutions.com).

Soliciteer nu